Informació del projecte

Parelles TIC, és un programa que té per objectiu respondre a les necessitats d’aprenentatge de les tecnologies de la informació d’una gran part de la població adulta de la ciutat..

L’activitat principal consisteix en dues trobades setmanals d’una hora i mitja de durada, on alumnes de l’Institut Baix Camp estudiants dels mòduls d’informàtica, facilitaran el coneixement de les eines informàtiques a les persones que hi estiguin interessades. És un projecte individualitzat on cada alumne té el seu “professor voluntari” que li ensenya tot allò que ell li demana en relació amb la utilització de les TIC d’acord amb un programa pactat prèviament.

Qui participa en el programa?

La Biblioteca Central Xavier Amorós és qui coordina el projecte, qui forma les parelles TIC i deixa l’espai i el maquinari per a les trobades.

El centre educatiu, Institut Baix Camp, és qui proposa als alumnes la participació voluntària en el programa en horari extraescolar i fa un seguiment dels alumnes participants.

El Casal de Joves s’encarrega de les inscripcions dels joves voluntaris, de la formació inicial que es fa als participants al projecte i d’explicar als joves en què consisteix la tasca d’aprenentatge- servei que es duu a terme.

On es du a terme l’activitat?

Les sessions de formació es fan a la sala d’ordinadors de la Biblioteca Central Xavier Amorós.

Quant de temps dura l’activitat?

L’activitat es du a terme durant tres setmanes a raó de dues sessions d’una hora i mitja de durada a la setmana. La durada total és de 9 h de formació en horari de tarda i una hora de formació prèvia al projecte.

Com es seleccionen els voluntaris?

L’Institut Baix Camp és el responsable de la crida i selecció de voluntaris entre els seus alumnes. El personal docent del centre fan un seguiment de la formació de l’alumnat.
Durant les sessions de formació hi haurà personal de la Biblioteca Central Xavier Amorós que hi donarà suport.

Deixa un comentari